Závěrečná konference dvouletého projektu na téma:

“Posilováním sociálního dialogu a kolektivního vyjednávání na odvětvové a podnikové úrovni za trvalý růst zaměstnanosti a produktivity v odvětvích textilního, oděvního, kožedělného a obuvnického průmyslu".

Ve dnech 21. - 22. září 2017 se v portugalském Portu, uskutečnil závěrečný seminář dvouletého projektu, do kterého se na základě iniciativy odborového svazu TOK (FESETE) a doporučení IndustriAll Europe OS TOK společně s belgickým OS METEA a tureckým OS Disk Tekstil zapojil v roce 2015. Smyslem projektu byla především výměna informací o vývoji sociálního dialogu a jeho obsahu na podnikové a odvětvové úrovni a pracovně právních vztazích, které jsou předmětem kolektivního vyjednávání. Na konferenci OS TOK zastupovali Z. Heller - předseda OS TOK, M. Konečný - místopředseda OS TOK, JUDr, A. Nárovcová - členka řídícího výboru projektu, JUDr. A Plhová - právník OS TOK a regionální pracovník OS TOK Z. Frýbort.

V dopoledním diskusním panelu vystoupila JUDr. A. Nárovcová na téma: Rovnováha v kolektivním vyjednávání za období let 2008 - 2015 a vliv finanční krize na výsledky sociálního dialogu a její dopad na pracovní vztahy.

V odpoledním bloku představil předseda OS TOK Zdeněk Heller strategii sociálního dialogu a vyjednávání při řešení otázek globálního trhu a přijatelných pracovních podmínek.